Иван Делевски взел подкупа за кмета Ралев

Карловецът въртял бизнес с петрол освен местната кабеларка

Иван Делевски взел подкупа за кмета Ралев | StandartNews.com

Бившият собственик на кабелната телевизия "Евроком Карлово" Иван Делевски е задържан като посредник за искания рушвет от 60 000 лева за кмета на район "Северен" в Пловдив Ральо Ралев, който беше арестуван в четвъртък, пише Трафик нюз.

Делевски е семеен приятел на Ралев, родом е от Карлово и преди години се е занимавал с бизнес с петрол, държал е няколко бензиностанции в района. Строителни предприемачи в града твърдят, че Делевски е бил основният посредник на кмета в различни схеми.

В тази роля той е задържан и с белезаните пари, дадени от строителния предприемач, който успял да се оплаче на премиера как е изнудван заради проект за 5-етажна сграда в пловдивския район "Северен".

В момента Делевски не се води собственик или управител на нито една фирма. Според данни от Търговския регистър до 2013 той е бил едноличен собственик на дружеството "Скай петролеум", което се занимава с продажба на горива. През 2013 обаче той прехвърля фирмата на Иван Богданов. Въпреки, че компанията с бензиностанции е едва с 5000 лв капитал, според данните къв 2018 има дългове за 850 хил. лв към НАП, но и две спечелени обществени поръчки за 1 милион лева.

Делевски е бил съдружник и в друга фирма - "Евроком Карлово", но дружеството е ликвидирано през 2009. В него съсобственик е пловдивският бизнесмен Георги Барбудев.

Друг бизнес на задържания Делевски е кариера за инертни материали.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай