Искаме от Турция екстрадиране на наш наркотрафикант

Искаме от Турция екстрадиране на наш наркотрафикант | StandartNews.com

Хасково. Окръжната прокуратура в Хасково е изпратила предложение до главния прокурор Сотир Цацаров да се поиска ектрадиция за издирвания за трафик на наркотици в България Станимир Асенов, по прякор Сехчо.

Хасковлията се намира в турски затвор за същото престъпление. У нас е издирван като организатор на разбитата през лятото наркогрупа за трафик от Турция към Западна Европа. При акция на границата в колата на треньора по бокс Людмил Димитров-Слюдата бяха открити 26 кг. хероин.

По случая беше разследвана и съпругата на Асенов - Галя, медицинска сестра в хасковската МБАЛ. В шкафчето на работното й място бяха открити пушка калибър 7.62 с много боеприпаси и над 50 мобилни телефона и сим-карти.

Първоначално Галя беше с постоянна мярка „задържане под стража", но впоследствие обжалва и съдът я пусна под гаранция от 5000 лв.

По непотвърдена информация тя вече е била на свиждане на съпруга си в затвора в Истанбул. Според наблюдаващия прокурор по делото Павел Жеков, Станимир Асенов е арестуван в Турция още преди месец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай