Имат ли връзка убийствата на Алексей Петров, Къро и Ангел Христов

Говори бивш минстър

Имат ли връзка убийствата на Алексей Петров, Къро и Ангел Христов | StandartNews.com

Бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев коментира убийството на Алексей Петров.

"Безпрецедентно убийство. Много обстоятелства сочеха, че Алексей Петров е ангажиран пряко с актуалните политически процеси в страната. Той самият се сочеше като говорител, който обясняваше процесите. Обяви, че има съставено правителство и е технически въпрос да бъде гласувано от парламента", коментира Демерджиев в ефира на България Он Ер.

Запитан дали убийството на Петров може да има връзка с това на Къро и смъртта на единия от така наречените братя Галеви - Ангел Христов, бившият вътрешен министър отбеляза, че МВР е длъжно да провери всички версии.

"Няколко дни след убийството да твърдим, че една версия е нереалистична... Не разбрах какви са мотивите и как се проверява, но не се работи по нея. Кой отговаря за криминалния контингент от категорията на Ангел Христов и не е ли това именно ГДБОП, която беше оглавявана от Калин Стоянов? По време на служебните кабинети бяха привлечени нови 7 обвиняеми по случая "Хемус". Сериозни хора, които са имали сериозно отношение към случващото се там. Какво се случва с това разследване и защо цикли? Главният секретар ли е виновен? Какво се случва с информацията за смъртта на Петьо Еврото? Цяла седмица държавата не знае и не може да получи информация", заяви още Демерджиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай