Хванаха българи за канал с контрабандни цигари от Македония

Хванаха българи за канал с контрабандни цигари от Македония | StandartNews.com

Скопие. Полицейска акция в Македония разкри канал за контрабандни канали. Арестувани са 19 души, които са прекарвали цигарите от Косово и Албания през Македония за България. Македонски медии съобщиха, че при операцията са иззети пари, цигари, оръжие и близо 5 килограма марихуана.

В организацията за контрабанда на цигари са участвали хора от Косово, Македония, има и двама българи, един от които е граничен полицай. Полицията е хванала участниците в няколко града на страната.

Основните организатори били от Косово и Албания, а в Македония взимали цигарите и ги складирали в столицата Скопие, както и в помещения близо до границата с България. После лесно ги прехвърляли в страната ни, с помощта на граничен полицаи и българите имали задачата да ги разпространяват.

Полицаите твърдят, че каналът работел от 2010 година. Те успели да хванат организаторите след като ги следели и подслушвали.

Над 29 000 къса цигари и 18 кг тютюн без бандерол пък са иззети при спецакции на територията на страната в понеделник. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. От два апартамента в Лом са иззети над 15 килограма насипен тютюн. Полицаите получили сигнал от тел. 112, който гласял, че човек притежава и разпространява акцизни стоки без бандерол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай