Европол предупреди за измами с ваксините

Очакват се и кражби на медикамента

Европол предупреди за измами с ваксините | StandartNews.com

Ръководителят на европейската полицейска служба Европол Катрин де Бол предупреди за опасност от измами с фалшиви ваксини срещу коронавирус, предаде ДПА. В интервю за изданията от германската медийна група "Функе" Де Бол заяви, че има реална опасност престъпници да се опитат да се възползват от огромното търсене на ваксини. Тя допълни, че се наблюдават конкретни признаци за подобна активност като например продажба на ваксини в социалните мрежи.

Де Бол предупреди потребителите да бъдат внимателни и допълни, че всеки, който въпреки всичко, реши да рискува с подобни предложения, най-вероятно накрая няма да получи нищо или най-много да получи фалшива ваксина. Последното може да има и сериозни последствия за здравето.

Де Бол изтъкна, че от страна на Европол вече са издадени съответните предупреждения, и призова държавите членки да действат предпазливо.

Властите в отделните страни трябва да са подготвени и за опити за кражба на ваксини, добави тя. Директорът на Европол заяви, че полицейската служба е установила възможни проблемни точки в сигурността на ваксините по отношение на кражбите. Де Бол отбеляза, че полицейските служби в ЕС работят заедно за охраната на превоза на ваксините.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай