Ето кой е шофьорът на камиона-ковчег, синът му проговори

Край софийското село Локорско бяха открити 18 мъртви мигранти

Ето кой е шофьорът на камиона-ковчег, синът му проговори | StandartNews.com

Мъжът, карал камиона-ковчег, в който вчера край софийското село Локорско бяха открити 18 мъртви мигранти, е Атанас Атанасов от Каблешково. Мъжът е съчетавал работата на заварчик и шофьор. Смята се, че именно в Каблешково са изработени тайниците, в които били скрити мигрантите в камиона.

Пред БНТ синът на задържания Атанас Атанасов твърди, че баща му сам се е предал в полицията и не смята, че се е занимавал с трафик на мигранти.

Според мен въобще не е участвал. Нямам никаква представа, нямам никаква информация той къде е, заяви младежът, като уточни, че баща му е задържан вчера вечерта: "Той е бил някъде по работа и просто са завардили цялото село".

Синът на задържания мъж посочи, че не вярва баща му да е участвал в престъпната група и да е правил тайници. Все пак казва, че е виждал камиона с жълтата каросерия, в който бяха открити мъртвите мигранти.

Местните жители разпознали камиона с жълтата каросерия, след като го видели по телевизията.

Тайниците за мигрантите се предполага, че са направени в работилница в центъра на Каблешково, където беше задържан и формалният собственик на камиона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай