Божков пак раздава команди за протеста

Той се включи минути преди да бъде обсъден вотът на недоверие към правителството в парламента

Божков пак раздава команди за протеста | StandartNews.com

Три дни мълчание и изчезване от виртуалното пространство и ето, че беглецът от правосъдието Васил Божков, се завърна и предприе поредния си отчаян опит да разклати властта, минути преди да бъде обсъден вотът на недоверие към правителството в парламента. Както обикновено той се включи във „Фейсбук“ от луксозния си небостъргач в Дубай, с не особено смислен и конкретен пост, пише "Монитор".

По-интересното е обаче че след общите приказки като „Страхът на #хунтата слага всички протестиращи под общ знаменател. Платени, „утайка на обществото“, престъпници, политически маши, олигарси…“, малцината протестиращи пред парламента се опитаха да блокират движението, пресичайки постоянно пешеходна пътека.

Полицаите, които всъщност доста превишават като численост самите протестиращи, заради високопарните заявки за масово гражданско неподчинение от организаторите на протеста вчера, все пак успяваха да пропускат и колите да преминават.

Очевиден е опитът на олигархът беглец с 18 обвинения, който завлече хазната със 700 млн. лв. неплатени данъци, да диктува посоката на протеста. Очевидно е и че хората разбраха, че именно той дърпа конците и организира безредиците, тъй като на площада имаше не повече от 100-200 души, много от които не криеха принадлежността си към футболни агитки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай