Джигит бие ченгета след автородео

Полицаите са с рани по главата и скъсани пагони

Джигит бие ченгета след автородео | StandartNews.com

София. Травми по главата, ръцете и колената получиха двама столични полицаи след преследване на автоджигит в жк "Люлин" в петък вечер.

Полицаите Ангел Димчев и Андон Иванов от 9-о РПУ подгонили шофьор на бяло БМВ, след като го видели да минава на червен светофар. Засечката станала малко след 18 ч на кръстовище до метростанция "Обеля". 30-годишният А.В. не спрял на полицейската палка и се насочил към метростанция "Сливница", като се движел с над 100 км/ч в насрещното. Още два екипа на полицейското управление се отзовали на помощ на колегите си и на кръстовището на бул. "П. Владигеров" и бул. "Сливница" патрулите спрели БМВ-то. С излизането от колата шофьорът нападнал един от полицаите и му нанесъл удари по главата. Намесил се колегата му, като през цялото време шофьорът нарушител засипвал полицаите с нецензурни изрази и заплахи и се опитвал да ги удря и рита. В мелето униформата на единия служител е повредена и е скъсан пагонът му. Едно от ченгетата е с наранявания в областта на лицето и крака, а другият ще бъде освободен след преглед в МВР болница.

Нападателят, който е имал спътничка в колата, е задържан за 24 часа. Само 3 часа по-рано същият джигит бил спрян в жк "Люлин" 10 на ул. "Орион". Тогава полицаите установили, че А.В. е без книжка от 2011 г. Ченгетата спрели автомобила от движение за 15 дни. Веднага след случката А.В. се е качил в колата и потеглил с мръсна газ и въртене на гуми пред патрула. Тогава полицаите не го последвали, за да се избегне пътен инцидент, но докладвали за случилото се.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай