Събота,

Двоен убиец остава зад решетките до живот

От: Матей Бонев -
Двоен убиец остава зад решетките до живот
A
A
A

Двойният убиец Тодор Чаракчиев, на 64 години, отново ще   лежи в затвора доживот. Пловдивският апелативен съд е отменил решението на  Старзагорския окръжен съд, с което е  присъдата му „доживотен затвор“ е  била заменена с 30 години лишаване от свобода. Протестът срещу намаляване на най-тежкото наказание на Чаракчиев е било  на Старазагорската окръжна прокуратура .
 Тодор Чаракчиев е бил осъден през 1991 г. на  „смърт чрез разстрел“ за убийството на две жени от Крън, Казанлъшко, умишлена средна телесна повреда и изнасилване на друга жена. Смъртната присъда на подсъдимия е влязла в сила по време на осемгодишния мораториум върху смъртното наказание. След отмяната на най-тежкото наказание, присъдата на Чаракчиев е била заменена с „доживотен затвор без замяна“. 
  По молба на осъдения през 1993 г. с указ на вицепрезидента на Република България Маргарита Попова наказанието му „доживотен затвор без замяна“ е било заменено с наказание „доживотен затвор“.
   Решението на Пловдивския апелативен Тодор Чаракчиев да изтърпи наказанието „доживотен затвор“ не подлежи на протест и обжалване.
 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички