Две ченгета влизат в затвора

Апелативният съд в Пловдив потвърди 6-годишните присъди на Стефан Модев и Петър Атанасов

Две ченгета влизат в затвора | StandartNews.com
  • Апелативният съд в Пловдив потвърди 6-годишните присъди на Стефан Модев и и Петър Атанасов

Апелативният съд в Пловдив потвърди 6-годишните присъди, постановени от окръжните магистрати на 8 април 2019 г. спрямо подсъдимите Стефан Модев – служител на Общинска полиция и Петър Атанасов – разузнавач от Отдел „Криминална полиция“ на ОД на МВР Пловдив.

Двамата са признати за виновни за това, че на 27 май 2017 г. в Пловдив, в съучастие, са отнели чужди движими вещи – лекотоварен автомобил „Фолксваген“ на стойност 8000 лева и 37 500 кутии цигари марка „BUSI-NEES ROYALS“ на стойност 281 250 лева от владението на Е. Х., с намерение противозаконно да ги присвоят, като са употребили за това сила и заплашване, като грабежът е в големи размери.

 На подсъдимия Стефан Модев е наложено и наказание в размер на 1 година лишаване от свобода за престъпление по чл. 338 ал. 1 пр. 1 НК, за това, че не е взел необходимите мерки за сигурността и съхранението на служебно зачислено оръжие, като на основание чл. 23 ал. 1 НК му е определено едно общо най-тежко наказание в размер на шест години лишаване от свобода.   

 Според съда, авторството на деянието е установено по несъмнен начин чрез показания на свидетели и записи от охранителни камери за видео наблюдение, като от субективна страна престъпленията са извършени с пряк умисъл, а подсъдимите са съзнавали общественоопасния характер на деянията, предвиждали са общественоопасните последици и са искали тяхното настъпване.

Решението на Апелативен съд подлежи на протест и обжалване пред Върховен касационен съд в петнадесетдневен срок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай