Двама българи пред белгийски съд заради сводничество

Двама българи пред белгийски съд заради сводничество | StandartNews.com

Двама българи се изправиха пред съда в белгийския град Шарльороа. Те са обвинени в сводничество и трафик на хора, съобщават от местни медии. Очаква се присъдата срещу Георги и Ангел А., които са братя, да излезе на 18 септември.

Мъжете са принудили осем българки да проституират в Шарльороа и Епини, обясняват от обвинението. Наказание от 10 години затвор и отнемане на 200 000 евро искат прокурорите по делото.

Една година са следели двамата мъже, за да научат повече подробности около наплива на проститутки от Източна Европа след 2011 година. Братята са арестувани през април тази година. След послушване на техните разговори става ясно, че проститутките в Белгия взимали по 30 евро на сеанс, но сводниците прибирали всичките пари. Момичетата често били заплашвани и наставлявани от обвиняемите по телефона.

Подсъдимите българи са отрекли вината си и заявили пред съда, че предоставяли подслон на сънародничките си. Обвиненията не са отхвърлени от защитата на двамата. Тя настоява за условни присъди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай