Вторник,

Двама каналджии изпяха схема за прехвърляне на мигранти у нас

От: Иван Ангелов, сн. БГНЕС -
2418
Двама каналджии изпяха схема за прехвърляне на мигранти у нас
A
A
A

Прокуратурата в Стара Загора предяви обвинения на двама мъже на 25 г. и на 27 г. за трафик на мигранти. Те са свързани с катастрофата, станала тази сутрин на магистрала "Тракия".

Двамата са обвиняеми по досъдебно производство, за това, че в съучастие помежду си, с цел да набавят за себе си имотна облага - пари, чрез използване на МПС - товарен автомобил „Ивеко“, противозаконно подпомогнали, чрез осигуряване на превоз и транспорт, повече от едно лице - 46 лица, от тях и непълнолетни, граждани на Афганистан, да преминат страната в нарушение на Закона за чужденците в Република България.

Мъжете са задържани за 72 часа с прокурорско постановление.

Пред разследващите обвиняемите са разкрили, че са били наети от трето лице, за да превозят мигранти. Обещана им е голяма сума пари.

Преди 3-4 дни около 120 човека - граждани на Афганистан, преминали от Турция през границата с България със стълба. В гориста местност ги разпределили на групи и през нощта, около полунощ на 25/26.02.2023г. 46 мъже, сред които и непълнолетни били съпроводени до път с асфалт и около 02,00 ч. качени в товарен микробус. Той бил управляван от С.К., а до него в купето бил Д.К. На км 179 били спрени в аварийната лента на АМ “Тракия“. Уговорката била, че ще получат пари, като пристигнат в София.

Двамата са осъждани за престъпления против собствеността. Извършват се активни действия по разследването.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com