Дрога, "Калашников" и 10 пищова в дома на Варсанов

Той и приятелката му са задържани

Дрога, "Калашников" и 10 пищова в дома на Варсанов | StandartNews.com

Осъденият условно Илиян Варсанов е арестуван зрелищно заедно с гаджето му, съобщиха от МВР пред в. "Телеграф". Двамата били изведени с белезници в понеделник късно вечерта от апартамент в столичния квартал "Красно село“.

До ареста на Варсанов се стигнало, след като наркодилър разкрил, че зарежда стока от него. По време на обиска станало ясно, че Варсанов е превърнал жилището си в своеобразен магазин за дрога и оръжия. 

В понеделник полицаи от 3-о РПУ получили сигнал, че дилъри пласират дрога в кварталите "Красна поляна“, "Илинден“, "Възраждане“, "Света Троица“. Екипи незабавно започнали работа по тях и закопчали пласьор с няколко криминални регистрации.

В хода на разпита той директно обявил, че зарежда от Варсанов като посочил и адреса му – апартамент на ул. "Хубча“. Той бил заловен пред блока, докато разговарял с мъж. За секунди и двамата били оковани с белезници.

По време на обиска в дома на Илиян била закопчана и приятелката му Веселина, тъй като и в нея открили дрога. Из целия апартамент имало различни по вид и количество наркотици – близо килограм и половина амфети, коноп, кокаин, хероин, както и 15 000 лв.

Полицаите останали изумени, след като се натъкнали на 10 газови пистолета с изтрити номера, както и автомат "Калашников".

В момента Илиян Варсанов е в условията на условна присъда за наркотици. Той е с дебело досие, в което е вписал, освен дрога, и участие в организирана престъпна група за наркотици, изнудвания, побои и т.н.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай