Дръзки крадци задигнаха банкомат в Гърмен

Дръзки крадци задигнаха банкомат в Гърмен  | StandartNews.com

Банда апаши успя да задигне цял банкомат от село Гърмен. Ударът на крадците е извършен в ранните часове във вторник. Те атакували устройството, което е в преддверието на „Банка ДСК". Банковият клон се намира на 40 метра от сградата на общината, до него има заведение. Най-вероятно крадците са вързали с дебело въже банкомата и са го изтеглили навън с помощта на автомобил. После са го качили във возилото и са офейкали. Полицейски служители на РУ-Гоце Делчев и криминалисти работят по установяването на извършителите на престъплението – кражба в особено големи размери чрез повреждане. Наказанието е „Лишаване от свобода от 3 до 15 години". За дръзкия обир е уведомена Районна прокуратура - Гоце Делчев. Все още не е ясна сумата, която е открадната.

„Банкоматът не бе прикрепен към стената, намираше се след външната врата, преди да се влезе в самия банков клон. Най-вероятно бандитите са знаели, че има доста пари в него, за да го атакуват и да рискуват. Сигурно са били с маски, за да не ги уловят по видеозаписите на камерите. Всеки по всяко време на денонощието може да влезе при банкомата, за да тегли пари. Просто поставя картата си на сензора и вратата се отваря", разказаха местни жители.

Полицията вече преглежда записите от камерите и в банката, е на сградата на общинска администрация. Криминалисти смятат, че апашите са използвали крадена кола за наглия си удар и задигането на банкомата. Поне 3-4 души са били, тъй като устройството е тежко и няма как само 1-2 да се справят и да го вдигнат, допълват те.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай