Доживотен затвор без замяна за убиеца на сестрите Белнейски

Доживотен затвор без замяна за убиеца на сестрите Белнейски | StandartNews.com

Пловдив. Пловдивският апелативен съд потвърди за втори път присъдата „доживотен затвор без замяна" на убиеца на сестрите Белнейски Лазар Колев. Това съобщиха от съдебната палата.

На 28.01.2006 год., след прикрити други престъпления (изнасилване и блудство), Колев е убил сестрите Росица и Христина Белнейски по особено жесток начин. Той ще трябва да плати на родителите на момичетата обезщетение в размер на 400 000 лв. за морални вреди.

На лице е квалифициращия признак убийството да е извършено по особено мъчителен начин, прие още Пловдивският апелативен съд. Той реши още, че повдигнатите обвинения срещу Лазар Колев са доказани категорично. Защитната му теза пък изцяло е опровергана.

Решението на съда подлежи на обжалване или протест пред Върховния касационен съд, които трябва да бъдат направени в петнадесетдневен срок от съобщението до страните. То е от 186 страници, и в тях съдът е направил подробен анализ на показанията на над 50 свидетели, 40 експертизи. Има и заключения, които са изготвени в чужбина.

„Разбира се, че ще обжалваме тази груба съдебна грешка, защото невинен човек е осъден на доживотна присъда", каза адвокат Марин Марковски, който защитава Колев.

„Наложеното наказание на подсъдимия „доживотен затвор без замяна", е справедливо, понеже извършеното е изключително тежко и деянията са с висока степен на обществена опасност. Съдът е преценил, че по време на разглеждане на делото пред Окръжния съд в Пазарджик не са допуснати никакви процесуални нарушения. Правото на защита на подсъдимия е реализирано в пълен обем", съобщават от пресцентъра на съда в Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай