До 10 г. затвор за Джон Кери от Кеймбридж

До 10 г. затвор за Джон Кери от Кеймбридж | StandartNews.com

Британският ММА боец Джон Кери, който вилня в Слънчев бряг, ще бъде подведен под отговорност за тежко умишлено престъпление по чл.346, ал.II от Наказателния кодекс, съобщиха от държавното обвинение. Наказанието е от 1 до 10 години затвор. Срещу Кери е започнало досъдебно производство за това, че открадна мотокар, потроши автомобили и се би с полицаи.

Джон Кери от Кеймбридж прекара дълги часове в болничното легло, прикован с белезници. "Не си спомням нищо, всичко ми е размазано и в пълно затъмнение. Нямам представа какво се е случило. Това става, като си в чужда държава и си употребил нелегални субстанции", казва Кери пред камерата Би Ти Ви.

"Не бях пиян. Бях на амфетамини. Казва се "Спийд", накара ме да полудея. Беше много глупаво, че го взех. Ужасно нещо. Не бях на себе си", каза още ММА боецът. Той обяви, че най-много му липсвали синовете му - Бенджамин и Чарли, на три и четири години, които са в Кеймбридж.

Залавянето на Кери беше като в холивудски екшън. Мъжът заплаши полицаи с огромен гаечен ключ, който по-късно използва върху собствената си глава. Изобщо не реагира, когато бе улучен със стоп патрон в краката. Преследването продължи в бензиностанция, където англичанинът нападна полицаите със стъклени бутилки и ножове от кухненското отделение. На униформените им трябваха 5 чифта белезници, за да укротят нечовешката му сила.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай