Дежа вю: Ето на кой е поршето, помляло кола и убило човек с 200 км/ч

Шофьорът отказал да даде проба за алкохол и казал, че ще се оправи

Дежа вю: Ето на кой е поршето, помляло кола и убило човек с 200 км/ч | StandartNews.com

Млад шофьор е управлявал колата “Порше Панамера”, която тази сутрин в 4:05 мин. часа е ударила смъртоносно автомобил с двама французи до “Ринг” мола в София. Пред полицаите той е отказал категорично да даде проба за алкохол и дрога и е обяснил, че “ще се оправи в МВР болница”, пише Блиц.

Според очевидец, Поршето го е задминало с над 200 километра в час секунди преди катастрофата. Тази скорост са установили по-късно и дознателите.

Спортният автомобил се е включвал от локалното, но засякъл и ударил малък “Форд Фокус” , движещ се в посока Летище София. Колата, в която са пътували двама французи, се е обърнала по таван. Мъжът в нея, който е на 39 г. е загинал, а жената в тежко състояние е откарана в “Пирогов”. 

Движението в района е силно затруднено и се осъществява само в активната лента.

“Всичките екипи на бърза помощ и на полицията са пристигнали на мястото на инцидента почти незабавно, но ударът бил много силен. При всички положения спортният автомобил не се е движел с разрешената скорост 80 км/час”, заяви инспектор Слави Лазов от “Пътна полиция” пред БТВ.

Шофьорът на Поршето, който е собственик на две фирми за внос на коли и пречистване на отпадни води, има 29 фиша, повечето за превишена скорост, половината не са били платени и са на стойност 4500 лв.

От УМБАЛ „Света Анна" съобщиха за БТА, че при тях е настанена в реанимация 62-годишна френска гражданка. За живота на жената има опасност. Тя има фрактура на таза и гръбнака, както и черепно-мозъчна травма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай