Детеубиецът Дилян Бетев остава в ареста

Обвиняемият направил пълни самопризнания

Детеубиецът Дилян Бетев остава в ареста | StandartNews.com

Бащата от Габрово, който уби 5-годишния си син, остава в ареста. Съдът взе постоянна мярка "задържане под стража" спрямо 31-годишния баща, предаде БНР.

Това е очакваното решение на Габровския съд. Самопризнанията на обвиняемия и събраните доказателства сочат, че именно Дилян Бетев е извършителят.  Беше изтъкнато, че съществува опасност той да се укрие и да извърши друго престъпление. Адвокатът на обвиняемия каза, че намира мярката за уместна, поне на първо време.

31-годишният баща, който хвърли детето си от виадукт край Габрово, направи пълни самопризнания за случилото се и е привлечен като обвиняем за умишлено убийство по мъчителен начин. Това стана ясно, след като полицията и прокуратурата в Габрово изнесоха факти по воденото разследване.

Причините за трагедията ще се търсят тепърва, но по време на разпита майката на детето е признала за тормоза, налаган ѝ от мъжа, с когото живеели на семейни начала. Тя не е подавала сигнали до институциите, защото се е страхувала, тъй като била заплашвана.

Две седмици преди да се случи непоправимото, жената избягала от семейното жилище. Обвиняемият признал, че това го е тласнало към постъпката, посочи окръжният прокурор, наблюдаващ досъдебното производство Надежда Желева:

"Той, към настоящия момент, все още е твърде объркан и не може съвсем точно да формулира мислите си. Казва, че откакто на 20-ти юни съпругата му е изчезнала, не е успял да се справи с отглеждането на едно 5-годишно дете".

Предстои да бъде изготвена психиатрична експертиза на обвиняемия. От полицията посочиха, че мъжът няма регистрация за психично заболяване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай