Детеубиец обжалва връщане на банков кредит

Детеубиец обжалва връщане на банков кредит | StandartNews.com

Благоевград. Осъденият на доживотен затвор без право на замяна Манчо Панюков обжалва съдебно решение за връщане на банков кредит от над 10 хил лв. Днес той се яви в окръжен съд Благоевград, като за охраната му се грижеха 6 полицаи, някои от които бяха с бронежилетки, а Панюков бе с белезници и вериги на краката, видимо отслабнал и остриган нула номер. На 4 февруари 2009 г. той закла двамата си синове в гърменското село Осиково и запали къщата на тъста си. В пожара най-тежко пострада съпругата му Биляна, която по-късно издъхна в столична клиника.

"Не съм подписвал договор с банката, не съм правил и вноски. Бях попълнил заявление за искане на кредит, но ми отказаха", каза пред съда Манчо Панюков.

Според адвоката му Снежана Аргирова има непълнота на документацията. Тя представи и 2 постановления на районна прокуратура Гоце Делчев. В едната заключението е, че подписът от въпросния договор от 21 септ 2007 г. не е на Панюков, не бил истински и подписът на съдлъжника му Нели Баймакова, а не бил истински дори и този на банковия служител. Аргирова поиска от съда да обяви за нищожен този договор поради липса на форма и съгласие. Панюков е категоричен, че никога не е ходил с Баймакова в банката, за да подписва договора.

Той има да връща 9773 лв. и над 2000 лв. лихва, като е превел само 4 погасителни вноски, но преустановил плащането през януари 2008 г. Той поиска нова графологична експертиза, но окръжните магистрати отказаха. Те ще се произнесат по делото в законоустановения срок.

Според зпаознати, с делото в районен съд по този казус и обжалването в окръжен съд Манчо Панюков цели да разнообрази сивото си ежедневие в затвора в Бобовдол. Той бе изведен от съдебна зала под засилен полицейски конвой.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай