Дете на 3 год. е оперирано след бой

Домашно насилие навръх Нова година

Дете на 3 год. е оперирано след бой | StandartNews.com

3-годишно дете е било докарано с много тежки травми и следи от домашно насилие - по тялото и главата. Детето е оперирано и настанено в реанимационни условия. Предстои полицията да провери дали реално е жертва на насилие, заяви проф. Николай Габровски, началник на клиниката по неврохирургия в „Пирогов“. 

400 души а преминали през "Пирогов" за денонощието, 78 пациенти са останали на лечение. 90 души са преминали през нощта на новата година. Напливът е бил след настъпването на 2021 г. Така от УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" обобщават данните за травмите в новогодишната нощ и пациентите през изминалата 2020 г.

10 души преминали през болницата с наранявания от бомбички. Нямаме тежко ранени от пиротехника, разкри на брифинг проф. Николай Габровски, началник на клиниката по неврохирургия в „Пирогов“ и зам.-председател на БЛС.  

В токсикологията, след употреба на алкохол, са били прегледани 10 души. По-голямата част от тях са били млади хора, каза още той. 

"50 души с COVID симптоми са прегледани в Пирогов за денонощието. Част от тях са имали нужда от хоспитализация с кислородно дишане", съобщи началникът на клиниката по неврохирургия в „Пирогов“  

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай