Чистачката да поеме затворите

Чистачката да поеме затворите | StandartNews.com

Най-добре е храбрата чистачка, която единствена се опита да подгони двамата бегълци от Софийския затвор, да вземе да стане министър. На МВР или на правосъдието - все ще е добре. Това зоват настойчиво зевзеците във Фейсбук, за които случката от сряда засега е голяма комедия. Двама изпечени убийци с присъди, близки до максималните, се изнасят от затвора през парадния вход. Внесли са си вътре пищов и нож, а надзирателите падат по очи от страх, докато те преминават пост след пост. Отвън ги чака кола с маскиран шофьор, с която те офейкват без никой дори да гръмне веднъж по тях. Липса само оркестър, който да приветства пандизчиите с излизането им на свобода.

Голям майтап, който може да се обърне в трагедия

ако двамата главорези претрепят някой невинен човек преди да бъдат заловени. Ако изобщо ги хванат. Защото, както казва вътрешният министър Валентин Радев, щом са избягали от затвора, защо да не избягат и от държавата. Реалист е министърът. За разлика от шефа на Гранична полиция, който твърди, че пиле не може да прехвръкне през границата. Като се сетиш обаче, че негови подчинени проспаха цял самолет, на кого да вярваш ?

Пак Радев си призна, че са имали информация за готвено бягство още миналата година, ама на, въпреки това убийците офейкали.

И сега по празниците хората по вилите край Ботевград, откъдето е единият беглец Владо Пелов, сочен за по-големия и умен кръволак от двамата, ще треперят от кой шубрак ще изскочат убийците. За които ченгета и психолози обясниха по всички телевизии, че няма да се спрат пред нищо, за да не се върнат в килиите.

И жална му майка на всеки, който попадне на пътя им. Затова още по-смешни са опитите да се замаже гафът като един обикновен инцидент.

"Случаи на бягство от затвора винаги е имало, като се започне от граф Монте Кристо и се стигне до строго охранявания "Алкатраз", заяви шефът на правната комисия в парламента Данаил Кирилов, отбивайки атаките на БСП, които се възползваха максимално от поредната удобно подадена топка от властта.

Бягства е имало и ще има, ама

чак такъв разграден двор като Софийския затвор къде има ?

След като не е никакъв проблем убиец да получи в килията си пистолет, какво още трябва да се случи ? За внесени вътре телефони, дрога и даже проститутки, редовно чуваме. Това отдавна се приема за нещо в реда на нещата. Но вътре да се внася и оръжие означава, че с рушвети в затвора може да се получи всичко. Все пак това нагло бягство няма как да стане без съдействието на вътрешни хора.

Само преди две седмици кабинетът реши да даде 15 милиона допълнително за по-големи заплати на служителите от затворите.

Е, как сега всеки да не попита: защо ще им давате още пари на тия продажни и страхливи леваци ? Макар че мизерните заплати винаги подтикват към корупция и вероятно по-добрият сценарий е надзирателите да са добре платени, но да се стараят убийците да останат в килиите, а не да им съдействат да избягат.

И накрая, ако някой трябва да бъде похвален в тази история - това е чистачката от Софийския затвор, която самоотвержено тичала подир духналите пандизчии, на които надзирателите само дето не са козирували. Затова зевзеците са прави, че тази женица, най-малкото заради куража, заслужава да поеме някое министерство. Или поне да я направят шеф на затворите. Все пак за нея сме сигурни, че има желание да държи затворниците зад решетките.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай