Четворният убиец от Нови Искър отива в болница

Георги Ранов страда от туберкулоза, епилепсия, а явно има психологически проблеми, стана ясно в съдебната зала...

Четворният убиец от Нови Искър отива в болница | StandartNews.com

Задържаният за четворното убийство в Нови Искър Георги Ранов пристигна в съда с маска на лицето. Той страда от тежка форма на туберкулоза, което налагаше маската, а пък полицаите, които го конвоираха, бяха с ръкавици. Освен това той страда и от епилепсия, и явно има психологически проблеми.

Днес съдът се събра, за да бъде гледана мярката му за неотклонение, като той е обвинен за убийствата на майка си, баща си, брат си и баба си. Всички те са посечени с брадва.

Съдът реши той да се подложи на принудително лечение, като междувременно му е постановен и постоянен арест. Съдът предложи той да бъде изследван в продължение на 30 дни в психиатрично заведение. Първоначално бе предложено това да стане в Ловеч, но впоследствие бе решено това да стане в МВР болница, тъй като туберкулозата му е в напреднал стадий.

Пред съда Ранов "демонстрира" и не особено доброто си психическо състояние отговаряйки тихо и доста объркано на въпросите. В отговор на въпрос дали си разбира правата той заговори за психотропни оръжия, спомена и за 2 деца, едното от които се самоубило, а друго се е разрязало, но не стана ясно дали и те са жертви на психотропни оръжия, предаде "24 часа". Опита се да обясни и че съществува организация за психотропни оръжия.

"Психиката ми е ценна. Има ли хора, които се занимават с такава дейност или трябва да потърся помощ от Европейския съюз", попита Георги в съда.

Защитата на младия мъж, който през януари е навършил 26 години остави вратичка да не е той извършителят на четворното убийство, като настоя прокуратурата да разследва дали и някой друг не е влизал в къщата на семейството, като дори направи намек да се разследва имотната мафия.

Служебният защитник подчерта, че Георгиев не е картотекиран в психиатрична клиника, няма документация, няма диагноза и не се знае точно какви проблеми има. Единственото, което адвокатът знае, че обвиняемият има припадъци, както и че преди няколко месеца Георгиев е бил на лечение в някаква болница, но не знае от какво е бил лекуван и какви изследвания са му били правени.

"Има много точно наблюдение върху всяка точка на земята. Записите се пазят в супер компютри и държавата може да ги поиска, особено когато става дума за такива деяния с голяма обществена значимост. Всеки иска да разбере това ли е извършителят или има и други извършители", уточни адв. Стоянов и добави, че още не са готови снимките и се надява на обективен процес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай