Четирима са задържани за телефонна измама

Наложени са им 72-часова мярка „задържане под стража“

Четирима са задържани за телефонна измама  | StandartNews.com

Смолян. На 5 юли на домашния телефон на възрастно семейство от Смолян се обадил непознат, който се представил за лекар. Мнимият доктор обяснил, че дъщеря им е болна от птичи грип и за лечението й са нужни 5000 лева, с които да бъдат закупени скъпи лекарства. Родителите получили указания да предадат парите на изпратен на адреса им човек, който по думите на мнимия лекар е "служител от здравната каса". Възрастните хора обаче успели да се свържат с дъщеря си, разбрали, че са станали обект на телефонна измама и веднага подали сигнал в полицията, предадоха от пресцентъра на МВР.

В момента, в който трябвало да вземе исканата от „доктора" сума, служители на РУП – Смолян задържали до дома на семейството С.Я. /32 г./ от Русе. След проведените оперативно-издирвателни действия било установено, че в измамната схема участва още един "куриер" – М.М. /33 г./ от с. Бутово. Мъжът бил задържан в Златоград със съдействието на полицейски служители от местното районно управление и предаден на колегите им в Смолян.

В хода на полицейските действия са установени и други двама мъже, които въвеждали в заблуждение жертви по телефона – Б.Д. /22г./ и Б.Д. /27 г./, и двамата от Горна Оряховица, пребиваващи в София. Те са задържани с помощта на полицаи от столичните Второ и Седмо РУП и предадени на служителите в РУП – Смолян.

Образувано е досъдебно производство. С постановление на смолянската прокуратура мярката за задържане на четиримата е удължена на 72 часа. Внесено е искане в Районен съд – Смолян да им бъде взета мярка за неотклонение "задържане под стража".

Работата по случая продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай