Четвъртък,

Четирима роми в ареста след опит за убийство

От: Редактор -
418
Четирима роми в ареста след опит за убийство
A
A
A

Ямболският районен съд остави в ареста четирима от задържаните нападатели на 38-годишния боксьор Румен Жечев, информира Нова ТВ.

Мъжът бе брутално премазан с микробус, пребит с бухалки и тръби, а накрая намушкан в гръб с остър предмет. Нападателите му са многолюдната ромска фамилия Алиеви, с които по данни на прокуратурата Румен бил в дългогодишен конфликт.

Вендетата срещу боксьора обаче предизвика напрежение сред приятелите му в Ямбол, които заплашиха с протести, ако случаят се разглежда от държавното обвинение като телесна повреда или хулиганска проява.

Към този момент Румен е претърпял животоспасяваща операция в Стара Загора заради перфорация на белите дробове, но остава с опасност за живота.

Мъжът е дошъл в съзнание и е успял да опише случилото се. Той е със спукан череп, счупени гръбначни прешлени, ребра и напълно премазан от микробуса таз

"Това е опит за убийство, това не е средна телесна повреда, това не е махленска свада. Това нещо е планирано от няколко дена, те са го следели, дебнели са го два-три дни преди това. И хората, които са задържани в момента, това е една част от тях.

Цялото това нападение е от организирана група, която е от поне двайсет човека”, смята съдружникът на Жечев Росен

„Ще се борим за справедливост и най-вече тези хора, които са извършили деянието, ако може, да се събере подписка и да ги изселим от това населено място, защото враждата най-вероятно няма да спре да тлее”, смята Цветелин Петров – приятел на пострадалия.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com