Части за бомбата от атентата в Бургас - доставени от Полша

Части за бомбата от атентата в Бургас - доставени от Полша | StandartNews.com

София. Заподозрените, стоящи зад взрива на летището в Бургас, са пристигнали в България с влак от Полша, като са донесли със себе си някои от частите за взривното устройство, предаде РИА Новости.

Експлозията на летището в Бургас избухна на 18-ти юли миналата година. В резултат на терористичното нападение загинаха петима израелтяни, българският шофьор и предполагаемият терорист. Тогава бяха ранени още 35 израелски граждани.

МВР на България публикува снимки на заподозрените. Позовавайки се на източник, близък до разследването, изданието посочва, че австралийският гражданин Мелиад Фарах и гражданинът на Канада Хасан ал Хадж Хасан са пристигнали в България на 28 юни 2012 г. с влак от Варшава. Те са донесли със себе си детонатор и дистанционно управление за бомбата. Останалите части за взривното устройство са закупени вече в България.

Третият заподозрян, самоличността на който остава неизвестна, задейства взривното устройство на летището в Бургас, откъдето туристически автобуси извозваха голяма група израелски туристи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай