Бургаският затворник избягал заради жена

Бургаският затворник избягал заради жена | StandartNews.com

Бургас. Иван Гюров-Шливата- който вчера успя да избяга от затворническо общежитие, най-вероятно се е измъкнал под носа на надзирателите заради жена. Това е една от версиите, по които работи полицията, съобщи ТВ 7. Той бил влюбен от 16-годишната Емануела от Средец. 

Припомняме, че 24-годишният младеж прескочил оградата и се измъкнал от охраната на затворническото общежитие "Строител" вчера. С него бил и още един затворник, но се спънал и нямал късмета на Шливата.

Директорът на ГД "Изпълнение на наказанията" Росен Желязков трябва да пристигне днес в Бургас, за да преговаря с надзирателите за нови условия за работа.

Затворникът се издирва, но без резултат до момента. Той е трети за страната, който бяга за последните дни.

Иван Гюров е задържан през 2010 г., когато се случваха серия грабежи в периода 23-28 септември. Имаше грабежи на 7 бензиностанции, обясни Елена Танева пред ТВ 7. Бил е преместен на по-лек режим преди месец, защото имал да лежи още малко. Иван Радев, който също е криминално проявен и излежава присъда за разпространение на наркотици, му помогнал да избяга.

Оказва се, че общежитието "Строител", в което бил преместен Шливата, е в окаяна състояние. То е през 1966 г. и до момента са му правени само козметични ремонти.

Стандарт Нюз припомня, че двама затворници избягаха от Централния софийски затвор на 30 април. Запознати твърдят, че са им помогнали надзиратели. Говори се, че Николай Николов-Шатката и гватемалецът Хосе Мартинез се укриват в Бургас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай