Бургаската полиция скочи! Какво стана на Слънчака

Нови подробности за случая в бара и битите туристи

Бургаската полиция скочи! Какво стана на Слънчака | StandartNews.com

Нови подробности излязоха във връзка с нашумелия от вчера случай с бар в курорта "Слънчев бряг".

Областна дирекция МВР - Бургас излезе с позиция относно твърденията на потърпевши за липса на адекватна реакция от полицията и преводач в районното след инцидент в бар в Слъчнев бряг, пише glasnews.bg.

"Във връзка с разпространен в социалните мрежи сигнал, визиращ спречкване по повод стойността на сметка в плажно заведение в Слънчев бряг и пасивност от страна на полицейските служители от РУ Несебър, дошли за проверка на сигнала, ви информираме, че и двете страни са поканени в районното управление за изясняване на случая, но от тях е получен категоричен отказ.

В патрулиращия екип и двамата служители говорят английски, но естеството на работата им не предполага изясняване на казуси на място. Ето защо те са отправили покана към двете страни за посещение в РУ Несебър, но не са получили потвърждение от поканените.

Твърденията, че едната страна - английски туристи са посетили РУ Несебър за подаване на жалба, но са върнати поради липса на преводач, не отговорят на истината. В РУ Несебър на непрекъснат режим работят квалифицирани преводачи от английски език и нито един жалбоподател не се връща, без сигналът му да бъде взет под внимание.

Друг е въпросът, че английските туристи въобще не са посетили РУ Несебър, видно от записите от охранителните камери, разположени в близост и в самото районно управление.

Призоваваме както гражданите, така и медиите, при разпространяване на информация, касаеща полицейски действия, да се позовават на достоверни източници и да предоставят данни, кореспондиращи с обективната действителност. В противен случай се стига до тиражиране на невярна информация, накърняваща професионалните действия и имиджа на служителите на реда".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай