Бум на фалшиви парфюми. Какво става?

Такова нещо не се е случвало

Бум на фалшиви парфюми. Какво става? | StandartNews.com

Бум на фалшиви парфюми. 16 354 опаковки задържаха митничарите само при 6 проверки за "Дунав мост"-2. 

През първите 20 дни на ноември митнически служители задържаха 3465 фалшиви стоки в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 3 ноември на граничния пункт „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат е бил спрян за проверка излизащ от страната товарен автомобил. Шофьорът, български гражданин, представил документи, че превозва флорална вода.

Митническите служители извършили физическа проверка, при която в товара намират 2405 парфюма, за които са възникнали съмнения за неправомерно използване на защитени търговски марки. Парфюмите са задържани. 

На 20 ноември на същия граничен пункт, при проверка на микробус на изход от България, са задържани 1060 спортни екипа. Водачът е представил транзитна митническа декларация и други документи, съпровождащи превозваната стока.

След физическа проверка на товара инспекторите установили, че върху анцузите са зашити парчета плат, които прикриват избродирани и залепени лога и символи на защитени търговски марки. „Марковите“ спортни екипи също са задържани. 

От началото на годината това е седми случай, при който митничарите на ГКПП „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат задържат парфюми, и пети случай на задържане на дрехи с лога на различни защитени търговски марки, показа информацията на сайта на Агенция „Митници“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай