Брутално! Газят, бият и мушкат боксьор

Нападателите са от ромска фамилия, с която мъжът от години е бил в конфликт

Брутално! Газят, бият и мушкат боксьор | StandartNews.com

Брутално нападение над 38-годишния боксьор Румен Жечев от Ямбол. Преди дни той е бил премазан с микробус, бит с метални тръби и накрая намушкан в гърба. Нападателите са от ромска фамилия, с която мъжът от години е бил в конфликт.

Днес ямболският районен съд ще гледа мярката за неотклонение на четирима от задържаните нападатели, предаде Нова тв.

Автомобилът на спортиста бил засечен от микробуса на нападателите.  Те слезли от возилото, въоръжени с лопати и метални тръби, а след като „жертвата им“ излязла от лекия автомобил те започнали да го блъскат и с буса. Накрая мъжът бил наръган в гърба. В колата била жената и трите деца на Жечев. В момента той е в болница с опасност за живота, има счупен череп, перфориран бял дроб, както и няколко счупени прешлена. „Крещели са му, че ще убият него и цялото му семейство. Това е опит за убийство. Това няма да спре, искаме цялата тази група да бъде изселена от Ямбол“, казват приятели на Румен, които днес се събраха на мирен протест в искане на справедлива присъда.

Оказва се, че Жечев е имал стара вражда с ромската фамилия. Всичко тръгнало, след като един от синовете му разхождал куче в махалата и влязъл в пререкание с един от ромите. „От тогава сме подложени на психически тормоз, който е по-лош от физически. Само с бус можеше да бъде повален, затова и нашите хора са предприели това“, оправдават се от ромската махала в Ямбол. В момента в ареста има четирима души. Това са само част от тях, става въпрос за поне 12 нападатели, казват приятели на Румен. Един от тях е категоричен – „почваме подписка да ги изселим тези хора, защото това е от години, то няма да спре”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай