Британски младежи в шок от бандитите ни

Британски младежи в шок от бандитите ни | StandartNews.com

Британски младежи, станали свидетели за престрелката с Митьо Очите в Слънчев бряг, са в шок от бандитите ни. Петима тийнейджъри от Острова разказаха пред медиите в родината си, че били на три метра от стрелбата. 17-18-годишните Рос Уорбък, Джоъл Юърт, Нейтън Смит, Крейг Пуул и Джак Адамс били в сряда вечерта в бирарията "4 you" на Слънчев бряг, когато там влезли петима маскирани бандити. Размахвайки пистолети, стрелците осеяли вътрешността на заведението с куршуми, принуждавайки ужасените британски младежи да побегнат, съобщи "Дейли рекърдс".

"Нейтан забеляза петима мъже със ски маски да влизат бегом в бара и тогава стрелбата започна. Беше наистина сюрреалистично и още не мога да повярвам, че това се е случило, да не говорим, че беше толкова близо до нас, само на три метра разстояние", разказа 17-годишният Рос. Той и приятелите му побегнали и като погледнали назад, видели още десетина мъже с открити лица пред заведението, които стреляли към вътрешността му. "Очевидно ставаше дума за бандитски спор между наркобосове, в който един човек умря, а двама бяха ранени. Местните хора бяха много отзивчиви и загрижени за безопасността ни, а Джак беше изведен от бара от художник, който го прикри с тялото си", разказа Рос. Момчетата са съученици от Лангхолм, били у нас на първото си пътуване след завършването на училище.

Новината от Слънчев бряг бе щедро отразена и от норвежкия държавен радиотелевизионен канал NRK,6, тъй като 30 норвежки хористи и техните семейства също се оказали в центъра на престрелката. Медията разказва как сънародниците им станали свидетели на истински мафиотски филм на живо с участието на бригадите на български наркобарон. Групата хористи от град Мире във Вестеролен дошла на почивка по родното Черноморие заедно със семействата си. Трябвало да пътуват обратно за Норвегия в четвъртък, затова седнали в заведението "4 you" за прощална вечеря. "Докато вечеряхме, започнаха да се чуват гърмежи. Първоначално помислихме, че има фойерверки, но след секунди видяхме хората да бягат от заведението. Хвърлихме се под масите, за да се предпазим", разказва Лисбет Столц пред норвежката държавна телевизия. Групата възнамерявала по-късно през годината отново да дойде в Слънчев бряг, даже имали и резервации, но след нощния екшън вероятно ще я откажат.

Престрелката в Слънчев бряг не е повлияла върху туристическия сезон, категорични са хотелиери. До момента няма никакви отменени резервации, нито преждевременно отпътували летовници. "Няма никакво напрежение. Темата Митьо Очите се коментира прекомерно единствено в медиите. Туристите обаче не разбират български и не могат да чуят нашите новини, нито да прочетат вестниците ни. Всичко е спокойно и случаят представлява интерес само за българите. Подобни неща не са приятни, но трябва да признаем, че се случват по целия свят", коментира шефката на Съюза на собствениците Елена Иванова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай