Британец преби до смърт своя сънародничка

Британец преби до смърт своя сънародничка | StandartNews.com

45-годишен британец е задържан за зверско убийство на своя сънародничка в село Раданово, намиращо се в Община Полски Тръмбеш. Л.Ш. живее там от 6 години.

Престъплението е било извършено в събота, но тялото на 69- годишната Норма К. било открито едва в понеделник вечерта. Чужденката живеела сама в къща, която си купила преди десетина години в Раданово. Норма свободно говорела български език. Нейна съседка, с която всеки ден се събирали на кафе, в неделя отишла в дома й, защото се притеснила, че не я е виждала два дни.

Жената заварила жилището отключено, но от приятелката й нямало и следа. Съседката подала сигнал до полицията. Униформените търсили британката най-напред в кладенеца в двора на къщата заради съмнения, че може да е паднала, докато е вадила вода. На място пристигнали и огнеборци, които да окажат съдействие на полицаите.

Ден по-късно пастири забелязали тялото на Норма К.в безлюдна местност. Когато пристигнали полицаите я намерили с разбит череп, а тялото лежало захвърлено в храстите на брега на р.Янтра. Мъртвата британка била откарана за аутопсия в областната болница във Велико Търново.

Още в понеделник вечерта бил арестуван Л.Ш, съобщава "Дарик". Основната версия за кървавата саморазправа са 3000 лв., които Норма К. била изтеглила ден преди да бъде нападната. Сънародникът й, който искал да вземе парите, я умъртвил с многобройни удари с чук по главата. След това завлякъл тялото и извън Раданово и го скрил край реката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай