Вторник,

Божков иска върховенство на закона, а се крие

От: Рачо Рачев -
359
Божков иска върховенство на закона, а се крие
A
A
A

Обвиняемият хазартен бос-беглец Васил Божков и шайката мафиоти, които обяви, че ще сформира под формата на партия, обяви „позициите“ на т.нар. си политически проект, съобщава "Монитор".

Низ от добре звучащи клишета качи той рано сутринта във Фейсбук, откъдето системно атакува държавността у нас, скрит от правосъдието и 18-те обвинения срещу него в луксозен небостъргач в Дубай. Парадоксалното е, че ако „позициите“ на „политическия му проект“ се реализират, то той самият не би трябвало да излезе от затвора до края на живота си, за да може да изхарчи 700-те млн. лв., с които ужили хазната.

Причината е, че олигархът беглец обещава „върховенство на закона“, „независимост на властите“, „отпадане на имунитета за народни представители“ и т.н. За човек укриващ се именно от закона в държава, с която България няма спогодба за екстрадиране на престъпници, подобни „позиции“ са меко казано наглост.

Българският Ел Чапо обещава още „референдуми за важни обществени теми“, „електронно гласуване и администрация“, „оптимизиране на държавните служители“, „прозрачност на отношенията между бизнес и власт“, „персонална съдебна отговорност към държавни служители, нарушили закона“, „забрана на партийните субсидии“ и „финансова ревизия на досегашното управление“.

Докато повечето са като директно преписани, при това без особено разбиране на съдържанието, от наръчник на начинаещия политик, то от последната му „позиция“ ясно проличава желанието за мъст и реваншизъм към всеки, който си позволи да му потърси отговорност за безбройните престъпления, сред които поръчкови убийства, изнасилвания и т.н.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com