Бившата секретарка на Божков остава в ареста

Ще решават доъпълнителрно за Антон Божков

Бившата секретарка на Божков остава в ареста | StandartNews.com

Специализираният наказателен съд остави в ареста бившата секретарка на Васил Божков и настоящ административен директор на ФК "Левски" Йоана Чолакова. 

Чолакова е била в Надзорния съвет на контролирания от Божков "Холдинг Пътища", който работеше по инфраструктурно строителство с договори от обществени поръчки.

Освен това тя е и една от най-близките сътрудници на Божков, била е негова секретарка в "Нове холдинг". 

Тя е обвинена като част от престъпната група, организирала е срещите им с иманяри. Чолакова заяви, че недоумява защо е обвинена при положение, че само е носила кафета, вода и папки.

Основният мотив на съда Йоана Чолакова да не бъде пусната на свобода е, че е контактувала с всички участници в групата, а е организирала и контактите с други хора, които в момента не са обвинени, но се твърди, че са съпричастни към престъпни дейности като иманярство, сводничество и търговия с културни ценности.

Решението на съда не е окончателно. То може да бъде обжалвано от Апелативния специализиран съд. В случай на жалба или протест, делото ще се проведе на 12 март.

След около половин час ще започне гледането на мярката за неотклонение и на сина на бизнесмена - Антон Божков. В съдебната зала пристигна и съпругата му Ива Софиянска-Божкова. 

Пред журналистите тя заяви: "Сега няма да коментирам обвиненията срещу съпруга ми, това ще се случи на по-късен етап". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай