Бивш министър пусна нова сензация за убийството на Къро

Очаквам органите за разследване да дадат отговор, каза Иван Демерджиев

Бивш министър пусна нова сензация за убийството на Къро | StandartNews.com

Министърът на вътрешните работи в последния служебен кабинет Иван Демерджиев издаде нови подробности за убийството на Красимир Каменов – Къро в ЮАР. В интервю за бТВ Демерджиев спомена, че освен убийството на четирима души в дома на Къро, от там са взети и „определени неща“, прибрани в каси из къщата.

Бившият служебен министър не даде подробности точно какви, но добави, че в касите е имало достатъчно ценности, от които нищо не липсва.

Демерджиев уточни, че предстои разследващите от Република Южна Африка да дойдат в България за среща с нашите служби.

„Когато се прицелиш в определени места в една къща и си решил да извършиш още нещо там… Да отвориш едни каси и да се вземе тяхното съдържание. Не мога да говоря в повече детайли“, каза Демерджиев.

На въпрос дали съдържанието на касите е било свързано с фигури у нас, бившият вътрешен министър отговори, че ще се разбере и трябва да попитаме разследващите от ЮАР. „Ако те не кажат, пак ще се видим тук и ще ви кажа аз“, обеща Демерджиев.

„Очаквам органите за разследване да дадат отговор защо тези хора, убили четири човека, са си позволили да извършат и други действия“, каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай