Бежанец клал 16-годишен ученик в центъра на столицата

Ножът на престъплението е иззет и е назначена експертиза

Бежанец клал 16-годишен ученик в центъра на столицата | StandartNews.com

Лице, което не е български гражданин, е задържано за инцидента с наръгания 16-годишен ученик в столицата. Арестуваният е с бежански статут. Повдигнато му е обвинение за извършена средна телесна повреда чрез използване на нож. Това заяви на брифинг Георги Иванов (на снимката), прокурор в Софийска градска прокуратура, цитиран от БТА.

По данни на Стандарт намушканият ученик е настанен с три прободни рани в областта на корема и гърдите в "Пирогов". Извършена му е операция и в момента се намира в реанимация без опасност за живота.

Ножът е иззет и е назначена експертиза, от която следва да се установи дали кръвта по ножа е на пострадалия и дали извършителят е оставил свои следи по дръжката на ножа. В хода на разследването са задържани и други български граждани, които са разпитани като свидетели и са били освободени, посочи той.

Иванов призова граждани, които са станали свидетели, да се обърнат към районната прокуратура и да дадат своите показания, тъй като са от значение за разкриването на случилото се.

Като предпоставка за инцидента той посочи вербален конфликт. Пострадалото момче се е опитало да се отдалечи от мястото на случилото се, но е било последвано от извършителя и наръгано с нож, обясни Иванов.

Разследването по случая продължава. Софийската районна прокуратура ще вземе всички необходими мерки извършителят на деянието да понесе предвидената в закона отговорност, отбеляза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай