Бензинджия мамел шеф и клиенти, присвоил над 20 хил. лв.

Бензинджия мамел шеф и клиенти, присвоил над 20 хил. лв. | StandartNews.com

Благоевград. Полицията задържа крадлив бензинджия от санданското село Вълково. 31-годишният Д.Н. работел на бензиностанция в Сандански. Той измислил схема за измама и на работодателя си, и на клиентите си. Прилагал я е в продължение на месеци, може и над година, смятат криминалисти.

Зареждал по-малко гориво в автомобилите, прибирал парите на клиентите за повече количество, накрая пък не отчитал целия оборот на шефа си, а част от него слагал в джоба си. Наскоро обаче собственикът на обекта се усъмнил в подчинения си и информирал полицията за подозренията си. В хода на проведени издирвателни мероприятия във връзка с извършваното дълго време длъжностно присвояване е разобличен и спипан младият мъж. Засега има данни, че е прибрал за себе си неправомерно над 20 000 лева.

"Сумата може да е много по-голяма, тепърва разплитаме случая", разкриха криминалисти. Крадливият бензинджия е задържан в ареста до 24 часа по Закона за МВР. Прокуратурата ще иска удължаване на мярката за неотклонение до 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай