Белград отмени решение за връщане на Цв.Василев

Апелативният съд в Белград отмени решението за екстрадация

Белград отмени решение за връщане на Цв.Василев | StandartNews.com

Апелативният съд в Белград отмени решението за екстрадиция на банкера Цветан Василев. Миналата година първа съдебна инстанция реши, че бизнесменът ще бъде предаден на българските власти. У нас делото „КТБ“ се води задочно срещу бизнесмена, съобщи Танюг.

Апелативният съд смята, че формулировката на решението на първа инстанция е неразбираема и противоречива. Делото е върнато на Висшия съд в Белград.

Процедурата трае вече години наред. Българските институции поискаха екстрадиция още през септември 2014 г..Тогава Висшият съд се произнесе за предаването на Василев и сметна, че Сърбия не трябва да го защитава, но Апелативният съд анулира това решение след жалбата на Василев. След това съдът отново призова за връщането в България на бившия банкер, но Апелативният съд и през април 2017 г. отново анулира това решение.

Така се стигна до решението от 3-ти декември 2019 г., когато Висшият съд отново поиска разглеждане на искането на прокуратурата в България за екстрадирането на собственика на фалиралата банка КТБ.

А сега за пореден път делото се връща във Висшия съд., пише сайтът Petel.bg. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай