Белезите на 3-годишното дете били от баба му

Това заяви обвинения за побоя пред съда

Белезите на 3-годишното дете били от баба му | StandartNews.com

Дежурен състав на Софийския районен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” на 37-годишния И.Райков, който е обвинен в побой над 3-годишно дете, научи „Монитор” от съда.

Мъжът е обвинен, че е пребил с юмруци момченце на 2 години и 11 месеца. Насилието е извършено в сряда около 15.00 часа в апартамент в столичния квартал „Люлин”.

Прокуратурата съобщи, че мъжът е причинил наранявания, които реализирали „временно разстройство на здравето неопасно за живота“. Деянието е извършено с особена жестокост по отношение на малолетното дете без възможност да се защитава, като чрез нанасянето на ударите насилникът му е причинил три отделни леки телесни повреди – на едната ръчичка, рамо и краче.

Насилникът бе задържан за 72 часа. По време на разследването и в съда станало ясно, че Райков не е баща на детето, а интимен приятел на майката. Той работи в охранителна фирма и живее в „Люлин”, а жената и детето й - в кв. „Захарна фаврика”. Майката е с трайно заболяване. Райков много я ревнувал. Във фаталния ден тя и детето й били в неговото жилище. Между двамата избухнал скандал и според мъжа, той само отместил момченцето, за да не пострада. Райков твърди, че белезите по тялото му са от това, че баба му го биела. Заключението на експертите обаче, е че нараняванията по детето са нанесени по време, което съвпада с пребиваването му в дома на Райков.

Определението на съда не е окончателно и може да се обжалва пред Софийски градски съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай