Бащата-убиец от Севлиево полудял преди 3 седмици

До този момент обаче той не е страдал от психически разстройства, няма и сигнали в полицията за домашно насилие

Бащата-убиец от Севлиево полудял преди 3 седмици | StandartNews.com

Мъжът, който уби 2-годишното си дете в Севлиево вчера, получил психически срив на 17 януари. Вследствие на него той бил настанен в психиатрична болница за 5 дни. След това 41-годишният продължил да се лекува вкъщи. До този момент обаче той не е страдал от психически разстройства, няма и сигнали в полицията за домашно насилие. Това обяви по време на брифинг Борислав Муеров, директор на ОД МВР-Габрово. 

"Извършени са проверки и от КОС. Мъжът няма разрешително за използване на огнестрелно оръжие.", допълни Муеров. За извършителя на жестокото убийство се знае още, че е работил като ведомствен охранител. Той не е познат на полицията, няма предишни криминални регистрации.

Сигнал за престъплението е получен от комшия на 4 февруари в 12.30 ч., а кървавият ужас заварили най-напред майката и сестричката на убитото дете. „Веднага е изпратен патрулен екип, който установява в спално помещение дете в безпомощно състояние, което е на приблизително 2-годишна възраст. В съседната стая е намерен и бащата. Екип на Спешна помощ е установил смъртта на детето. Бащата е бил с порезни рани в областта на китките и глезените. Бил е в неадекватно състояние и е транспортиран в болницата в Габрово. След това отново е бил настанен в психиатричната болница в Севлиево”, каза още Борислав Муеров. 

С майката, сестричката на убитото дете и техни роднини работят психолози още от вчера. 

В момента извършителят на убийството все още е в неадекватно състояние, по думите на директора на ОДМВР-Габрово. Очаква се в следващите няколко дни той да може да бъде разпитан. Иззети са множество веществени доказателства. Работата по случая продължава с набиране на информация от всички роднини, свидетели, комшии, колеги на бащата. 

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай