Банкерка източи 100 бона от клиенти

Използвала различни схеми от 2009 година насам

Банкерка източи 100 бона от клиенти | StandartNews.com

Габрово. Скандален случай, при който служителка в банка системно е източвала сметките на клиенти, разкриха криминалисти от Севлиево. От 2009 година до сега 50-годишната жена е ощетила клиенти със 100 000 лева, като е използвала фалшиви документи за лични цели. На този етап е установено неправомерно отпускане на 11 кредита и 6 кредитни карти, а засегнатите са повече от 30 кредитополучатели и поръчители.

От МВР съобщават, че служителката работела в местен банков клон на длъжност "кредитен специалист". При предприетото разследване служители на група "Противодействие на икономическата престъпност" установили, че от 2009 година до средата на 2012 година, използвайки служебното си положение, тя е съставяла и прилагала към кредитни досиета неистински частни документи за собствена финансова полза. За целта използвала различни механизми.

Едната от схемите била да убеждава клиенти при подаването на молба за кредит да поискат издаване и на кредитна карта. Само така молбите им за заем щели да бъдат одобрени. След това тя теглела пари от чуждите карти, без да покрива разходите. При други случаи, вписвала поръчители към кредити без тяхно знание или пък съобщавала на клиента, че банката му отпуска по-малка сума от исканата и "усвоявала" разликата.

Работата по цялостното изясняване на случая продължава. Материалите по преписката са изпратени на Районна прокуратура – Севлиево с мнение за образуване на досъдебно производство за извършено престъпление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай