Бандити пируват след оставката на кабинета

Похитителите на Лара мълчат, съобщи Цветанов

Бандити пируват след оставката на кабинета | StandartNews.com

София. Представители на организираната престъпност са празнували, когато правителството подаде оставка. Заформя се възход на криминалните групи, съобщи вътрешният министър в оставка Цветан Цветанов пред бТВ. Той даде за пример, че през последните 25 дни има 20 % увеличение на кражбите на коли. Организираната престъпност е доволна от развитието на събитията, допълни МВР-шефът.

Към настоящия момент нямаме никаква комуникация с похитителите на дъщерята на Брендо -Лара, каза Цветанов. И съобщи, че на 8 март предстои второ заседание за групата на Брендо. Банев е в Италия, категоричен беше министърът в оставка. Според него, когато Румен Петков е бил начело на МВР е било осуетено предаването на Брендо на Италия.

К. Йорданов бил най-малкото зло

Той коментира и решението на ГЕРБ да даде подкрепата си за варненския кмет. Кирил Йорданов беше най-малкото зло, нямаше подходящ кандидат, каза МВР-шефът. Той призна, че партията е направила политическа грешка. Имаше негативни оценки за него от наши хора, но решенията са колективни, коментира Цветанов.

Той изрази готовност ГЕРБ да отиде напредсрочни избори за общински съвет, ако всички партии изразят съгласие за това. „Иван Портних, който е председател на групата на ПП ГЕРБ в Общинския съвет във Варна и областен координатор на партията, е една добра кандидатура за кмет, но когато се определят номинации се правят задълбочени анализи", коментира МВр-шефът.

Натиск за вътрешни министри

Вицепремиерът в оставка съобщи, че Бойко Борисов е добре. "Във всички моменти, които се развиват в страната, няма човек, който да участва в управлението и да не изживява всичко това", посочи той. По отношение на служебния кабинет, Цветанов обяви, че определени кръгове лобират за вътрешни министри.

"Има хора, които се обаждат и дискутират. Спрягат се 10-15 имена за министър на вътрешните работи. Аз не знам кой ще бъде. Дадена е пълна свобода на президента в този момент", коментира МВР-шефът.

Той обясни, че правителството ще преосмисли всичко, което е допуснало като грешки. Фокусът на едно бъдещо управление на ГЕРБ ще бъде социалната политика, заяви вицепремиерът в оставка. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай