Бабаит: Мъж размаха пистолет на момчета

Задържан е 26-годишен от Варна, бил надрусан

Бабаит: Мъж размаха пистолет на момчета | StandartNews.com

Шофьор е извадил пистолет и е заплашил две момчета, които шофирали зад него. Това се случило на улица във вилната зона „Евксиноград, съобщи Нова тв”.

Видеорегистраторът на автомобила е заснел ситуацията. На кадрите се вижда как мъж спира колата си, излиза и размахва пистолет. За случая сигнализира бащата на един от младежите.

„Бяхме спрели до магазина. Моят приятел слезе да вземе неща за вкъщи. Извършителят мина покрай нас. Казал е, че щял да ме блъсне. След това мина покрай мен и подаде сигнал с клаксон. Продължи по улицата и не го видяхме повече, поне така си мислехме”, разказа единият от потърпевшите. „Приятелят ми се качи в колата и продължихме. В един момент видяхме, че той ни е причакал, наби спирачки и излезе от колата”, каза още той. „Аз също излязох от колата. Моят приятел също тръгна да излиза. Тогава мъжът извади пистолет и започна да ме заплашва”, допълва другият потърпевш.  Младежите са категорични, че провокация то тяхна страна не е имало.

За броени часове служители на Областната дирекция на МВР във Варна са установили и задържали мъжа. Той е 26-годишен от Варна и е добре известен на органите на реда.

Във връзка със случая има образувани две досъдебни производства - за проявеното хулиганство и за управление на МПС след употреба на наркотични вещества.

Работата по случаите продължава под надзора на Районната прокуратура във Варна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай