Аутопсията потвърди самоубийството на катаджията

Засега не е ясно дали Тодор Николов е страдал от нелечима болест

Аутопсията потвърди самоубийството на катаджията | StandartNews.com

  Резултатите от аутопсията на трупа на началника на Пътна полиция в Казанлък Тодор Николов потвърждават първоначалното заключение на разследващите, че причина за смъртта му е огнестрелна рана в дясното слепоочие. Това съобщи тази сутрин за Радио Стара Загора съдебният лекар Тодор Пасев.  44-годишният полицай бе открит вчера в личния си автомобил "Мерцедес" край село Бузовград  прострелян в главата. Колата е била заключена отвътре. Николов е бил облечен с полицейската си униформа.Освен пистолетът „Макаров“, с който е прострелян, е открит и един от трите му телефона. Другите два все още се търсят. От съдебна медицина са отказали да съобщят дали Тодор Николов е страдал от нелечимо заболяване, което евентуално би могло да бъде причина за фаталното му решение. Основната версия, по която се разследва смъртта му, остава самоубийство.
  Втори оглед е извършен днес от разследащиге в района на произшествието. Във водоема, в който вчера са открити пачки с пари и незаконен револвер, е намерен по-късно и силно увреден от водата  тефтер, който ще бъде предаден за експертиза 
 До момента в Казанлъшката  районна прокуратура не са постъпвали сигнали за корупция срещу загиналия полицай, но заради откритите в района на произшествието  пари ще разследваме и евентуални корупционни схеми, съобщи районния прокурор на Казанлък Таня Димитрова. Както станя ясно, на около 30-40 метра от простреляното тяло на началника на КАТ вчера са били открити 4-5 пачки с банкноти по 100 и 20 лева.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай