Арестуваха мъжа, откраднал инсулина на диабетичка

Задържаният е 57-годишен мъж с криминално минало и множество присъди

Арестуваха мъжа, откраднал инсулина на диабетичка | StandartNews.com

Пенсионерка остана без животоподдържащите си лекарства, след като те й бяха откраднати от автомобила посред бял ден в София. Историята на Румяна Нейкова трогна много хора, а мнозина ѝ предложиха помощ. 20 дни по-късно полицията хвана крадеца, предава bTV.

"Престъплението е заявено чрез сигнал до 3 РУП на 9 септември. Неприятно престъпление със сериозни последствия за тъжителката. Това ни накара да предприемем незабавни оперативно издирвателни мероприятия за установяване и задържане на извършителя. Междувременно се получи втори такъв случай, при който няколко дни по-късно по сходен начин беше взломен друг автомобил в същия район, където беше установена липсата на строителни електроинструменти. Направихме един сериозен анализ на двата случая, набелязахме конкретни мероприятия и планирахме специализирана полицейска операция, в рамките на която при успешния ѝ завършек задържахме лице при опит да проникне в автомобил по сходен начин", разказа комисар Ивайло Величков, зам.-директор на 3 РПУ в София.

Задържаният е 57-годишен мъж с криминално минало и множество присъди, последната от които е от 2015 г. В дома му са били открити много вещи, които за част от досъдебни производства, сред тях е бил и глюкомерът на Румяна Нейкова.

"Арестуваният не се разкайва за постъпката си, той многократно е извършвал подобни деяния", заяви, гл. инспектор Чавдар Чиков, началник на Сектор "Разследване".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай