Антимафиоти открили пещерата на Али Баба

Антимафиоти открили пещерата на Али Баба | StandartNews.com

Купища пари, чиято стойност в момента се уточнява, са открили антимафиоти в специален тайник, намиращ се в дома на тъста на шефа на ИААА Цветелин Цветанов в Долни Дъбник. Това обяви шефът на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова. И уточни, че парите се броят и в момента. Служителите, които правят претърсванията на къщата, заявиха, че са попаднали на истинската пещера на Аладин.

Общо 150 хил. лв. са били иззети от дома на Цветелин Цветанов, а общата сума от претърсванията на 60 апартамента и къщи в 12 града е около 400 хил лв., съобщиха от прокуратурата.

Сигналът за това, че генерираните от корупция средства за укривани в дома, е получен днес сутринта след започване на операцията на ДАНС, ГДБП и прокуратурата от вчера.

Общо 18 души са били арестувани след проведения изпит вчера, при който 20 управители на транспортни фирми е трябвало да получат сертификат професионална компетентност. При спецоперацията във Видин, където е бил изпитът, е установено, че изпитните бланки са били подменяни след провеждане на изпита, а оригиналите от изписаните бланки са били унищожавани.

Служителите на ДАИ били организирали стройна система за събиране на подкупи от изпити за издаване на шофьорски книжки за различни категории, издаване на разрешения "професионална компетентност", издаване на разрешения ADR за преводи на опасни и специализирани товари, както и събирали т. нар "такса спокойствие", при която камионите на определени фирми въобще не са били проверявани. Най-висока е била единичната такса за издаване на разрешения за опасни товари- 3 000 лв.

В момента прокуратурата повдига обвинения на 9 души, от които шестима са служители на ИАА, начело с Цветанов, както и на двама посредници- бивши служители на ИААА, приближени до него, както и директорка на автомобилна школа във Видин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай