Адвокат: До 30 г. затвор за убиеца от Сливен

Адвокат: До 30 г. затвор за убиеца от Сливен | StandartNews.com

Убиецът от Сливен ще получи между 20 и 30 години затвор. С влизането му зад решетките ще приключи една зверска и безсмислена история". Това заяви в "Събуди се" по Нова тв адвокат Марин Марковски. Той коментира трагедията в Сливен от вчера, при която бе убита 15-годишна ученичка бе убита.

Извършителят ще оцелее, след като сам се простреля с газов пистолет: "Той е направил цирк, че се самоубива. Това може би е за театъра, който ще направи защитата му", обясни юристът.

Нелепият случай в Сливен е можело да бъде предотвратен, категоричен бе Марковски.

"Когато някой е заплашен от престъпление, той не трябва да стои и да чака. Ако момичето се бе оплакало на полицаите, те щяха да го привикат", коментира адвокатът и изтъкна, че за нападателя Димитър има слухове, че е нервак.

"От тук нататък трябва да работим с останалите живи", каза от своя страна психологът Младен Владимиров. И уточни, че с учениците трябва да се подходи доста предпазливо, за да не бъдат травматизирани допълнително.

По-рано стана ясно, че 28-годишният мъж е съобщил в полицията за това, че притежава газов пистолет. От полицията уточниха, че съдебното му минало е чисто. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай