Адвокат: Очите кърви, викайте лекар

Димитър Желязков имал вътрешен кръвоизлив, делото продължава в 17 ч.

Адвокат: Очите кърви, викайте лекар | StandartNews.com

"Димитър Желязков кърви, моля той да бъде спешно прегледан от лекар", заяви в спецсъда адвокат Илиян Василев. Клиентът ми има изключително тежки усложнения. Не искам да бавя делото, но става въпрос за неговото здраве и живот, допълни адвокатът.

Според Василев, Митьо Очите има 95% инвалидност, което било установено с решение на ТЕЛК: "Има неизвадени проектили от тялото, моля да отсрочите делото за по-късно днес, за да може да бъде прегледан. Здравословното състояние е един от много сериозните въпроси, които следват да се обсъждат в съда", допълни Василев.

"Аз бях отишъл на Турция на лекар и те ме задържаха", заяви пред спецсъда самият Митьо Очите, който в петък вечерта бе екстрадиран в България с полет от Истанбул. Обвиняемият потвърди думите на адвоката си, че има здравословни проблеми.  "С тампон съм. От вчера не ми е кървяло", каза той. Адвокат Василев уточни, че кървенето е от вътрешни органи, но отказа подробности.

Желязков е обвинен в участие като лидер на банда за рекет, изнудване и палежи. Той и адвокатът му поискаха време да се запознаяте с материалите по делото, които са към 80 тона.

Съдията обяви, че делото ще продължи в 17:30., за да може Желязков и адвокатът му да се запознаят с доказателството.

Първоначално бе отказано викането на лекар, но по-късно съдията смени решението си и каза да бъде извикана "Бърза помощ".

.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай