Адвокат хвърли нови разкрития за зловещото убийство в София

Парите не може да са единственият мотив за грозното престъпление, смята защитникът

Адвокат хвърли нови разкрития за зловещото убийство в София | StandartNews.com

Кристиан Мирчев, адвокат на Константин Суботинов, проговори тази сутрин пред бТВ и изнесе нови сведения свързани с ужасяващия случай, в който в София бяха намерени останките на убит мъж.

Парите не може да са единственият мотив. Имало е някакви предходни взаимоотношения между убития и обвинения за неговото убийство. Имали са някакви бизнес взаимоотношения, бизнес планове. За мен е това. Съгласявам се, че за 2000 лева няма как да причиниш такова престъпление, каза Мирчев, който защитава Суботинов заради обвиненията, че е помагач в убийството и отърваването от трупа.

„В неделя майката на Константин Суботинов се обърна към мен. До този момент аз не познавах никого от семейството му. Към настоящия момент не съм запознат с конкретни детайли“, каза Мирчев.

„Това, което ми бе обяснено от майка му и приятелката му Тереза е, че от около 5 години контактува с обвинения за убийството на Кристиян Пеев Веско Вълчинов. Били са колеги в барманството и после стават по-близки“, посочи той.

„Не ми е известна причината, която е мотивирала Константин да тръгне да помага по този начин. Единствено знам, че не е знаел абсолютно нищо, когато Вълчинов го вика в дома си. Когато Константин пристига вижда кървави следи. След това последва следата, отваря банята и вижда частите от тялото. Това го шокирало. Попитал какво става“, разказа адвокатът.

„Житейската логика е да се обърне веднага към полицията. Но всеки би реагирал различно в една такава ситуация. Моят клиент е обвинен, че след извършването на престъпление е спомагал за укриване. Не е учудвал в самото извършване. Не е участвал в разчленяването на тялото. Той не е помагач, а е обвинен за лично укривателство“, подчерта адвокат Кристиан Мирчев.

„Предполагам, че Константин е имал влияние от страна на Вълчинов. Аз не си обяснявам какъв е мотивът да започне да помага. Предполагам, че когато е отишъл в апартамента му е оказано влияние, че е съучастник“, заяви той.

По думите му Константин ще понесе наказателна отговорност за това, което е извършил. „На мнение съм, че трябва да се разграничат действията на двамата. Всичките му приятели го описват като наивен и добър човек“, категоричен бе защитникът.

„Когато майка му ме потърси ми каза, че от три дни не се била хранила, изглежда много зле. Жената е изключително шокирана и не може да повярва какво се е случило. Тя не оправдава сина си“, каза още той.

Кристиан Мирчев разкри, че след заседанието на съда във вторник Константин го помолил да не обжалва решението на Софийския районен съд, с което му е взета мярката задържане под стража. „Тоест той осъзнава вината си и най-вероятно е започнал коригиращ процес с разкаяние. Днес ще го посетя в ареста“, каза адвокатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай