Баба плати 1000 лв за "колет" с вафли от САЩ

 Баба плати 1000 лв за "колет" с вафли от САЩ | StandartNews.com

Велико Търново. Баба на 72 години плати хилядарка за колетче с вафли, мислейки че получава лекарства от чужбина. Възрастната жена от павликенското село Долна Липница била излъгана от телефонни измамници, съобщиха от ОДМВР - Велико Търново. Криминалисти от РУП - Павликени вече работят по разкриване извършителите на телефонна измама.

В понеделник по обяд непознат мъж е позвънил на домашния телефон на жената и се представил за внука й, който е в Америка. Мъжът обяснил, че й е изпратил колет с лекарства. За да ги получи, трябвало да изчака в края на селото, а на мъжа, който ще й донесе пратката, трябвало да даде 1000 лв. Бабата обаче била трудно подвижна и изпратила работник, който извършвал строителни дейности в имота й да изчака в края на селото. Не след дълго там се появил мъж с тъмен автомобил. Същият дал пакет на работника и взел парите, след което потеглил в неизвестна посока.

Когато жената отворила пратката се оказало, че пакетът е пълен с вафли. По данни на работника мъжът, получил парите, е на възраст около 30-40 години, с топчесто лице, мургав, с къса черна коса, средно пълен. По случая в полицейското управление в Павликени е образувано досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай