Събота,

8 месеца пандиз за гамена, ослепил полицайка

От: Редактор -
579
8 месеца пандиз за гамена, ослепил полицайка
A
A
A

Осем месеца затвор и обществено порицание. Това е окончателната присъда за хулигана, избил с бомбичка дясното око на полицайката Гергана Зашева-Методиева по време на мач между "Левски" и ЦСКА преди повече от 2 години.

Според наказанието общественото порицание следва да се изпълни чрез обявяване на осъждането на извършителя Йордан Александров Исаев (27 г.) в два национални всекидневника.

Потресаващият случай е от 18 април 2018 г., когато за пореден път бе окървавено вечното дерби между двата столични отбора. Този път жертва стана 24-годишна полицейска инспекторка от Главна дирекция "Жандармерия",мобилизирана с колегите си да пази реда на стадион "Васил Левски"

Исаев взел от неустановено лице самоделна бомба с големина на яйце, обвита с тиксо. Решил да я хвърли по съседния сектор "А", но за да не бъде разпознат от камерите на стадиона, облякъл чужд суичър, сложил си и маска на лицето.

Бомбичката паднала в зоната до вход 1 на сектор "А", взривната вълна от нея помела стъкло и парчетата от него поразили тежко Гергана в лицето

Защитата на злосторника твърди, че сам се е предал, след като споделил с приятелката му и майка му какво е извършил и те го посъветвали да не се крие. По делото обаче става ясно, че той е разпознат от видеозаписи и издирен от криминалисти, разследвали случая.

Той получава 6 години затвор, като тази присъда е намалена с една трета и реално става 4 години. Делото отива в Софийския апелативен съд. Магистратите там решават, че престъплението на Исаев не е умишлено, че той не е целял да нарани служители от МВР, нито е могъл да предполага какво ще се случи след взрива и счупването на стъклото с Гергана и колегата й.

Затова е признат за виновен само за хулиганство и наказанието му е намалено на 8 месеца затвор.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com